Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Siemens…και μαλθουσιανή καταστροφή.

Siemens…

Οι Κινέζοι λένε πως
αν δεν ξέρεις την ιστορία σου
,
θα την ξαναζήσεις!

...για του λόγου το αληθές: Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες νεκροί από την μαλθουσιανή μεθόδευση των Ούνων κατακτητών τον χειμώνα του 1941.

Εκατομμύρια Έλληνες αγέννητοι, υποδουλωμένοι από τους ίδιους ανθρώπους. Αυτοί είναι οι δικαστές σας κύριοι δικαστές.

Carl Friedrich von Siemens. Από τους βασικούς χρηματοδότες του Χίτλερ. Κάθε αναφορά στην ναζιστική του δράση έχει απαλειφθεί.

Νικόλαος Χριστοφοράκος (κέντρο), γνωστός και ως ο Έλληνας Μένγκελε. Πατέρας του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών στην δίκη των δωσίλογων παρότι αναγνωρίστηκε από εχθρούς και φίλους. Συνεργαζόταν με την Γερμανική διοίκηση. Κατέδιδε όσους διοχέτευαν φαρμακευτικό υλικό από τον Ερυθρό σταυρό σε αναξιοπαθούντες (τον χειμώνα της γενοκτονίας) και αντάρτες (τα επόμενα χρόνια της κατοχής). Ο δικαστής που τον αθώωσε, βασίστηκε στην μαρτυρία του πολιτικού Πάνου Χατζηπάνου, που μετέπειτα έγινε υπουργός δικαιοσύνης. Μέλος της Γερμανικής τεκτονικής στοάς. Αργότερα, ως υπουργός συνελήφθει και καταδικάστηκε για χρηματισμό. Έτσι εξηγούνται και κάποια ενδιαφέροντα ευρήματα από προσωπικά αρχεία του κυρίου Μιχάλη Χριστοφοράκου που σύντομα θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας.

Ποια είναι η μαλθουσιανή καταστροφή;

Μια μαλθουσιανή καταστροφή είναι μια κατάσταση στην οποία η κοινωνία επιστρέφει σε ένα επίπεδο διαβίωσης της ύπαρξης, ως αποτέλεσμα της overtaxing διαθέσιμων γεωργικών πόρων της. Υπάρχουν πολλά εναλλακτικά ονόματα για την κατάσταση αυτή; Μερικοί άνθρωποι αναφέρονται σε αυτό ως ένα μαλθουσιανή κρίση, παγίδα, ή καταστροφή, για παράδειγμα. Μερικοί θεωρητικοί επίσης ότι κάθε κοινωνία έχει μια μαλθουσιανή όριο, ένα πληθυσμό ορόσημο το οποίο θα προκαλέσει μια τέτοια κρίση. Η έννοια της μαλθουσιανής ελέγχου σχετικά με τα επίπεδα του πληθυσμού έχει συζητηθεί εκτενώς, ειδικά στον 20ο αιώνα, με την ταχέως αναπτυσσόμενο ανθρώπινο πληθυσμό που δημιουργεί ανησυχίες για μερικούς ανθρώπους.

Η ιδέα μιας μαλθουσιανής καταστροφή προτάθηκε από τον Thomas Malthus σε ένα δοκίμιο για την Αρχή του πληθυσμού το 1798. Ο Malthus τόνισε ότι οι ανθρώπινοι πληθυσμοί τείνουν να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, ενώ οι δυνατότητες των γεωργικών πόρων τείνουν να αυξάνονται αριθμητικά. Χρησιμοποιώντας αυτά τα πρότυπα, ο Malthus προέβλεψε ότι σε ένα ορισμένο σημείο, τα αιτήματα του ανθρώπινου πληθυσμού θα υπερκεράσει τα γεωργικά ικανότητα. Αυτό, με τη σειρά του, θα προκαλέσει ριζικές κοινωνικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του πληθυσμού και σύμφωνα με τον Malthus, μια κατάσταση αθλιότητας.

Η ιστορία των διαφόρων πολιτισμών φαίνεται να δείχνουν ότι μια μαλθουσιανή καταστροφή μπορεί να είναι μια πολύ πραγματική απειλή;

Κοινωνίες, όπως η Νήσος του Πάσχα είχε χρησιμοποιήσει όλους τους διαθέσιμους πόρους και την κατάρρευση τους, για παράδειγμα. Ο υπερπληθυσμός είναι επίσης σαφώς ότι συνδέεται με επιδημίες ασθενειών, πείνα και κοινωνική αναταραχή. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν, ωστόσο, ότι ο Malthus υπεραπλουστεύει το θέμα και ότι μπορεί να υπάρχουν τρόποι για να αντιμετωπιστεί ο αυξανόμενος πληθυσμός ώστε να μην προκαλεί δυστυχία. Άλλα υπάρχει η άποψη ότι η αυξανόμενη διαφορά μεταξύ του πρώτου και του τρίτου κόσμου στα έθνη δείχνει ότι μια μαλθουσιανή καταστροφή μπορεί ήδη να εμφανίζεται.

Ανησυχίες για την παγκόσμια αύξηση του πληθυσμού οδήγησαν σε πολυάριθμες μελέτες σχετικά με τον πληθυσμό του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων των εκτιμήσεων του παγκόσμιου πληθυσμού.

Αυτές οι εκτιμήσεις δείχνουν ένα εκθετικό ρυθμό ανάπτυξης, αλλά τον 20ο αιώνα, το ποσοστό αύξησης έγινε υπερεκθετικό, πράγμα που σημαίνει ότι θα αυξηθεί ακόμη πιο ριζικά. Αυτό σημαίνει ότι η ανάπτυξη συγκεντρώνεται σε αναπτυσσόμενες χώρες, θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα στο μέλλον.

Ανεπτυγμένα έθνη χρησιμοποιούν επίσης ένα δυσανάλογο ποσό των πόρων, η οποία θέτει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στις αναπτυσσόμενες χώρες. Εάν μια μαλθουσιανή καταστροφή προκύψει, οι άνθρωποι που υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία του πληθυσμού προβλέπουν ότι θα εμφανιστεί στις αναπτυσσόμενες χώρες. Ορισμένα μέρη του Τρίτου Κόσμου ήδη αγωνίζονται με την πείνα, τις ασθένειες και τη βία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου